Бібліотека старовинних видань по традиційній українській вишивці
Бібліотека старовинних видань по традиційній українській вишивці-308-image

 

Друзі, для вашої зручності, зібрали всі наші статті про старовинні книги по українській вишивці, які є у відкритому доступі, в один розділ. 

 

Дякуємо Нью-Йоркська публічна бібліотекаДержавна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені В.Г. Заболотного, електронна бібліотека DiasporianaНаціональний музей декоративного мистецтва УкраїниVolkskundemuseum Wien, William JulaЦифрова бібліотека "Буковінензія=Bucovinensia" Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету, Володимир Жуковець, “Електронна бібліотека Україніка” Національної бібліотеки України імені В.І. Вернадського за оцифрування української спадщини. Завдяки вашій праці величезна кількість людей може користуватися унікальними зразками української вишивки, створюючи нові.

 

Скачати безкоштовні книги по старовинній українській вишивці. Школа української вишивки Prekrasa Studio

 

Сподіваємось, цей список буде доповнюватися. Якщо знаєте якусь книгу чи альбом, якою можна доповнити наш список, поділіться, будь ласка, з нами!


 

1. Селянське мистецтво Підкарпатської Русі

2. Hutsul embroidery from the Transcarpatian region of Ukraine

3. Узори селянських хусточок з Полтавщини

4. Олена Пчілка, видання "Український народний орнамент" 1876р.

5. Альбом українських узорів: гладь, вирізування і мережка. 1915р.

6. Фрагменти вишивок с.Тиманівка, Тульчинського р-ну, Вінницької обл.

7. Федір Вовк "Відмінні риси південно-російської орнаментики" 1874р.

8. Стародавні українські вишивки

9. Збережена в Відні вишивка Галичини та Буковини 1915р.

10. Книга українських вишивок О.Мошинська

11. Тульчинщина. Вишивки низзю

12. Рушники Волині та Поділля

13. Взори вишивок домашного промислу на Буковині

14. Буковинські Гуцульські вишивки Емілія Стернюкова видання 1911р.

15. Буковинські Подільські вишивки Емілія Стернюкова видання 1911р.

16. Українське народне вишивання К.Сусак та Н.Стеф'юк

17. Українські взори XVIII віку

18. Українські народні узори з Київщини, Полтавщини, Катеринославщини


 


Коли ви натискаєте heart під будь-яким майстер-класом, схемою чи статтею в блозі на prekrasastudio.com, ви зберігаєте цей матеріал в розділі Улюблене в себе в профілі, де завжди зможете його легко знайти.

Коментарі
avatar
Боже Святий, скільки ж у Вас на сайті "смаколиків"🙏 Неймовірна краса! Щиро дякую нашим українським майстриням, які зберегли це все, ще й з нами ділитеся. Аби ж я молодою це мала, то ходила б лише у додільних сорочках під спідницю. Написала і розумію, що стала тим цікавитись, бо дуже полюбила все наше, українське саме в дуже дорослому віці (коли пішла на пенсію). Спочатку хотілося ВСЕ, бо кожна сорочка красива і різниться від інших. Батьківщиною вважаю Черкащину, - там мама народилася, а я кожне літо була там. Згадую наче свою, а не мамину домівку. Душа рветься навпіл, але хати вже немає, - лише у серці... В селі 10-12 хатів лишилося: молодь виїхала (працювати не стало де, влада все розвалила), старі люди повимирали... Але все бачу, перед очима стоїть живе й красиве, і наче дихаєш на повний груди. Також дуже довподоби борщівки, львівські візерунки на вишиванках, жидівочку обожнюю, білим білому то зовсім верх для мене (солов'їні вічка, вирізування, мережки) - там треба очі, щоб гарно бачити. Тобто, Ви мене зрозуміли, - аби повернути час, то мала би багато сорочок і не з одного регіону, а яка подобається, те й вишивала б. І носила із задоволенням, бо натуральне і красиве. Нехай Всевишній поблагословив Вас за працю (вона нелегка) і надасть ще більше натхнення. Тихого неба над головами.
avatar
Дякуємо за ваш відгук і теплі слова, розчулили мало не до сліз. Дякуємо!