Весільний рушник.
Лист. 19, 2019
Весільний рушник. -8-image

Чи багато хто з тих одружується сьогодні, бере весільний рушник до рук чи стелить під ноги, знає про нього бодай щось?  Про що ця традиція, що символізує, які рушники були в краю звідки ви чи ваші батьки родом, чим вони особливі, чи можна вінчатись на рушнику на якому вже хтось вінчався, що зображували на весільному рушнику і чому...


Цікава лекція-практикум від Олександри Сторчай старшого наукового співробітника муз.Івана Гончара. В лекції демонструються рушники з різних регіонів України з фондів музею в тому числі й настаріші, делікатно вишиті рушники початку 19 століття. 

Запис лекції на вас чекає тут  Частина 1 Частина 2

Фото з фондів муз.І.Гончара. Рушник К-579, Черкаська обл., Чигиринський р-н, с.Боровиця, початок ХХст.

 

Мрієте вишити рушник  власними руками і не знаєте з чого почати?  Покрокова інструкція в запису  вебінару  Ольги Нарбут про Рушникові шви та виповнення з  професійним відео технік вишивки, схемами рушникових виповнень та  схемою рушника з першого цього фото допису в повному розмірі в форматі PDF. Також, зазначену схему можна придбати окремо. 

Вишивайте собі щасливу долю!

Коментарі
avatar
А де можна подивитись як виповнюються шви та заповнення?
avatar
Вітаю! У нас є Майстер-клас Рушникові шви та виповнення, деталі тут https://www.prekrasastudio.com/courses/6-rushnykovi-shvy-ta-vypovnennia-zapys-vebinaru Та цілий курс по базових техніках вишивки, в тому числі і рушникові шви. Курсом купувати значно вигідніше і там найбільше інформації. Детальніше про курс Як вишити рушник тут: https://www.prekrasastudio.com/courses/46-yak-vyshyty-rushnyk Вишивайте на раадість!