Кафасор - традиційна техніка вишивки на сучасний лад
Серп. 26, 2020
Кафасор - традиційна техніка вишивки на сучасний лад-72-image

 

Люблю цю графіку. Вона поза часом. Візерунок, що найменше, з минулого сторіччя.  Вишивалась кафасором, як правило,  роздільна або додаткова горизонтальна смуга  на рукаві жіночої сорочки. Для цієї техніки більш поширені геометричні орнаменти а тут - квіти. Правда, вони схожі на весняні крокуси? І, водночас, на осінні хризантеми...

 

Ольга Нарбут. Кафасор, Традиційна вишивка в сучасних речах. Онлайн школа української вишивки  Prekrasa Studio

 

Вишивка, яка творилась під настрій, на одному диханні... Експеримент з нитками виявився вдалий. Льон секційного фарбування відмінно ліг і на візерунок, і на полотно, і на техніку. Техніка вишивки кафасор. Хочете навчитись так вишивати? Переходьте по лінку на  майстер-клас, сплачуйте карткою будь-якого банку світу і вже за мить вишивайте разом зі мною. В вас точно получиться! Ця техніка під силу навіть початківцям.

 

Кафасор, поверхниця. Традиційна вишивка в сучасних речах. Онлайн школа української вишивки  Prekrasa Studio

 

А так виглядає жіноча сорочка, з Одещини (Кодимський район), Східне Поділля на якій збереглась вишивка через століття. Колекція Тетяни та Євгена Причепій авторів книги Вишивка Східного Поділля. Без  колекції, її формування і збереження, цей візерунок скоріш за все був би втрачений.

 

Кафасор, поверхниця. Вишивка Східного Поділля, жіноча сорочка.  Онлайн школа української вишивки  Prekrasa Studio

 

На старовинній сорочці візерунок вишитий в один колір і дрібнішими стібками на більш щільному полотні. Про це більше в  матеріалах майстер-класу Кафасор та 4 інші схеми вишивки автентичних візерунків в цій техніці. Повірте, за кілька вечорів ви теж зможете оздобити для себе одяг, домашній текстиль  чи аксесуари.

 

Ольга Нарбут засновниця онлайн школи української вишивки Prekrasa Studio

 

Вивчайте традиційне, реєструйтесь на майстер-клас по кафасору прямо зараз і вже за мить вишивайте разом зі мною. Доступ до навчальних матеріалів увас залишається назавжди з будь-якого девайсу в особистому розділі сайту Моя майстерня.

Створюйте своє сучасне. На мою думку, вікова майстерність виглядає стильно. А ви як вважаєте?