Квіткова сорочка для дівчинки. Мальованка
Серп. 01, 2020
Квіткова сорочка для дівчинки. Мальованка-64-image

Дитячого одягу минулого століття збереглось зовсім мало. Кожна знахідка - скарб, тим більше така! Знайомтесь - сорочечка дитяча, Західне Поділля ( село Зозу́линці Заліщицького району Тернопільської області) колекція Етно-галереї Роксоляни Шимчук. Часто такі мальовані квітами сорочки називають Зозулинецькі. 

 

В основі квіткової вишивки техніка колодочки та допоміжні. Як вишивати таке барвисте диво, ділиться своїми секретами реставраторка, майстриня вишивки зі Львова Ірина Сліпецька в повному курсі Як вишити мальовану сорочку та оформити горловину і пазушний розріз В  курсі 7 професійних відео, понад 30-ти річний досвід пані Ірини та її щира підтримка допоможуть  вам створити свою власну заквітчану сорочку. 

 

Дитяча сорочка, вишиванка для дівчинки, мальованка. Онлайн школа української вишивки Prekrasa Studio

 

Сорочечка традиційного тунікоподібного крою який під силу навіть початківцям. Сміливості власноруч пошити таку сорочку додасть детальний майстер-клас Анни Рогатинської Як пошити вишиванку. Крій сорочки "хлоп'янки"

 

Дитяча сорочка, вишиванка для дівчинки, мальованка. Онлайн школа української вишивки Prekrasa Studio

 

Модель - Катруся (4 роки). Дівчинка як квіточка. Як на мене, така вишивка дуже органічно виглядає на одязі для діток. Тепло і радісно від цих вишитих квітів. Як думаєте, якщо схожим візерунком прикрасити одяг доні і матусі буде красиво? Одягнулись би так?

Коментарі
avatar
you are so correct...the child is like a young flower ready to bloom further as she grows up