Вишивка для початківців. Як навчитись вишивати?
Бер. 01, 2020
Вишивка для початківців. Як навчитись вишивати? -33-image

"Дуже хочу навчитися так вишивати! ", - отримала чергове повідомлення і вирішила написати,  із чого почати знайомство з традиційними техніками української вишивки, щоб не наробити помилок, не втратити  час та захват і мати результат вже за один-два вечора. 

Для початківців рекомендую почати з майстер-класу Як підібрати матеріали для вишивки  від Ірини Сліпецької у якому вона ділиться своїм багаторічним досвідом вишивальниці та реконструктора старовинної вишивки. 

 

 

У безкоштовному майстер-класі  Як закріпити нитку  на початку вишивки ви знайдете 5 варіантів, як це зробити, детальний покроковий опис та понад 25 фото.

 

Хочете швидко опанувати вишивання?  Рекомендую  майстер-клас,  я якому  на вас чекає  відразу дві найпростіші  і найстаріші техніки вишивки Занизування, заволікання  Завдяки ним, за  кілька вечорів можна вишити щось невеличке: серветку, закладинку, як на фото або прикрасити одяг. В матеріалах ви знайдете понад 10 схем вишивки старовинних візерунків. Майстер-клас наскільки зрозумілий, що вишивають навіть діти, забувши про ґаджети.

 

 

Наступним  рекомендую майстер-клас Пряма лічильна (рахункова)  гладь  від відомої майстрині і дослідниці української вишивки Анни Рогатинської. Якість відео вас приємно здивує, адже навіть можна порахувати нитки. Анна має не один рік досвіду викладання вишивки, тож пояснює все детально й зрозуміло, акцентуючи увагу на важливому і, водночас, без лишніх слів.  

 

До  цього  майстер-класу входить 3 схеми вишивки автентичних візерунків, за допомогою  яких Анна показує технологію шва.

 

Похідною технікою від прямої лічильної гладі є двосторонній щов Качалочки . Анна Рогатинська доступно показує всі тонкощі,  а візерунки доречно прикрасять дитячий одяг, аксесуари чи рушничок на Великодній кошик.  Безкоштовні схеми вишивки від Ірини Овчиннікової двох рушників Східного Поділля на вас чекають ТУТ

 

 

Колодочки  - улюблена техніка багатьох вишивальниць. Вона  неймовірно барвиста і  дає скільки можливостей для творчості що, перехоплює подих! У майстер-класі Ірина Сліпецька не лише показує, як вишивати колодочками, а й бонусом  додає інші  додаткові  техніки. Вона щедро ділиться секретами, щоб кожен охочий міг створити свою неповторну квіткову вишивку. Безкоштовні схеми  квіткових візерунків від Антоніни Замороки на вас чекають ТУТ і ТУТ

 

Повна схема вишивки автентичної  мальованої сорочки з приватної колекція Юрія Мельничука  від Ольги Капко дасть вам можливість створити повноцінну репліку або використати фрагментами візерунку для оздоблення сучасного одягу, домашнього текстилю чи аксесуарів. Якість схеми перевищить ваші очікування. 

 

Усі  майстер-класи містять покрокові відео та додаткові матеріали в форматі PDF, до яких ви можете повертатись і переглядати,  коли вам зручно необмежену кількість разів.  Вони завжди чекатимуть  на вас в особистому розділі сайту Моя майстерня. Також у  коментарях до кожного майстер-класу  можна поставити  запитання напряму автору майстер-класу. 

 

Перконана, що  всі навчальні матеріали від досвідчених майстринь стануть гідним початком вашого захоплюючого вишиваного шляху. 

 

Вивчайте традиційне. Створюйте сучасне. Вікові традиції виглядають стильно!

 

Якщо залишились  питання  - звертайтесь в коментарях чи в повідомленнях, з радістю допоможу визначитись із майстер-класом.