Zемля. Рік повномаштабної війни росії в Україні
Лют. 24, 2023
Zемля. Рік повномаштабної війни росії в Україні-284-image

 

 

Народна вишивка - те, чим я живу вже понад 10 років і розповідаю про неї вам. В цій роботі я хотіла щоб говорила вона сама. Саме через вишивку, до якої кожний може доторкнутись руками, я хотіла показати свої переживання цієї клятої війни. Проговорити руками, передати через кінчики пальців. Прокричати душею.

 

 

До вашої уваги моя перша спроба показати традиційну техніку української вишивки не лише як елемент декору а і як спосіб вираження. Техніка вишивки: верхоплут, в якому спочатку шиється міцна основа а потім, по верху навивається, наплутується вишивальна нитка. Як нитка життя. Для мене це про наші життя, нашу країну, нашу історію і землю, яку нещадно нищать росіяни. Zемля. Понівічена і зболена, горда і нескорена. Яка назавжди в нас, де б ми не були. 

 

Школа української вишивки Prekrasa Studio. Zемля Ольга Нарбут Olga Narbut

Вишивку Ольги Нарбут можна буде побачити на виствці YouNique 24-26 березня Lugano, Switzerland 

 

Як написав Денис Шишканов, оператор і монтаж відео: Коли я вперше почув ідею для цього відео, насправді бачення того, як це має бути прийшло до мене миттєво. Я зібрав усі свої переживання під час війни, побачене у Бучі та Ірпені, сигнал тривоги, який перериває все активне життя та після якого надто часто у новинах пишуть про жертви. Все це я вклав у цю хвилину, щоби якнайяскравіше передати всі емоції, які переживає людина в Україні вже протягом року. Тому що чим більше людей зрозуміють це таким чином, тим менше шансів що вони дізнаються про це на своєму досвіді.

 

Перемоги нам і миру Україні 💛💙