Наперстки. Як захистити руки при вишивці
Січ. 21, 2023
Наперстки. Як захистити руки при вишивці-280-image

 

Ніколи не шила з наперстками а тут цілий арсенал. Зараз в роботі вовна та мішковина, досить грубний матеріал і сам процес вишивки потребує зусиль. Підбирала свої перші наперстки під завдання:

• Підсилити і захистити середній палець правої руки, вона в мене робоча. При цьому не втратити чутливість та гнучкість пальця бо основна нагрузка в процесі вишивки на нього і він задає напрямок руху голки.

• Захистити великий палець лівої руки, бо коло нею притримую тканину, кінчик голки через 2 проколи з силою виходить зовсім поруч. Незважаючи що голка з тупим кінчиком, саме в цій техніці килимового шиття почувалась що руки потребують захисту.

 

Як підібрати наперсток для вишивки. Школа української вишивки Prekrasa Studio

 

Дякую за ваші поради в соцмережах. Наразі, перепробувала все, що змогла знайти:

1. Пластиковий наперсток - симпатичний але мені не зовсім зручно. Неповороткий якись)

2. Металеві, з донцем і відкриті що можна регулювати розмір. Несподівано зайшли саме на великий палець. В процесі вишивки почуваюсь впевнено, ніби він захищений щитом.

3. Шкіряні - просто відрізала пальчики від шкіряних перчаток для водіїв, взяла найменший розмір. В них м’яка, приємна на дотик шкіра про яку майже відразу забуваєш.

 

Як підібрати наперсток для вишивки. Школа української вишивки Prekrasa Studio

На фото наперстки які я обрала для килимової вишивки і всі, що надбала.

 

Головний мій висновок, обираючи наперсток - підбирати по розміру і під потреби. Ну і ще, щоб було приємно їх брати в руки та працювати. Признавайтесь, хто шиє в наперстку Чи багато нас є?

 

Коментарі
avatar
Доброї години! Є ще наперсток-колечко: широке, с металу, одягається на другу фалангу. Мені зручно працювати бічною стороною вказівного пальця, і тут він стає у нагоді
avatar
Дякую що поділились. Такого ще не бачила. Добре що зараз можна одати напарстки і все необхідне для вишивання під будь яку потребу.