avatar

Гал Ольга

МАЙСТЕР

Про мене

Гал Ольга Михайлівна
член Національної спілки майстрів народного мистецтва України (2012 р.)

Народилася 25.11.1974 в м. Виноградів (Закарпатська обл.)
З 1990 по 1993 рр. навчалась в Ужгородському училищі декоративно-прикладного мистецтва (художня кераміка).
В 1999 р. закінчила Львівську академію мистецтв (кафедра художньої кераміки). Присвоєно кваліфікацію спеціаліста – художник декоративно-ужиткового мистецтва.
З 2000 р. працювала в Виноградівському районному центрі позашкільної роботи з дітьми (керівник гуртків декоративно-прикладної творчості).
З 2006 р. прийнята методистом методичного центру у відділ культури Виноградівської РДА.
З 2020 р. працює науковим співробітником в Виноградівському історичному музеї

Займається виготовленням сувенірів із місцевої глини (с. Онок, Виноградівський р-н). Орнаменти – стилізовані елементи вишивки Виноградівщини. Для пошуку автентичних орнаментів здійснювала польові дослідження у сфері народних ремесел. Нею опрацьовано більше 100 складових традиційного народного одягу (сорочки, спідниці, гаті, тайстри), понад 400 предметів побуту (скатерті, серветки, рушники, подушки). Змалювала та розробила схеми орнаментів, які систематизувала в три альбоми.

Матеріали про дослідження об’єктів нематеріальної культурної спадщини (гончарство, вишивка, ткацтво та ін.) публікувались на шпальтах районного часопису «Новини Виноградівщини», у обласному мистецькому вісникові «Культорологічні джерела», журналі «Отцюзнина» та різних інтернет-виданнях.

Проводить відповідну роботу по популяризації мистецтва шляхом організації та проведення цікавих і змістовних виставкових заходів, фестивалів, майстер-класів, тощо. Брала участь у тематичних теле-проектах. Являється автором ілюстрацій до кількох збірок місцевих авторів.

Неодноразово була учасником обласних, всеукраїнськихта міжнародних мистецьких заходів, етнографічних фестивалів.


Мої матеріали